Een bewogen jaar

Er wordt wat af geblowd de laatste maand. Als ik ’s morgens wakker word staan ze buiten al te blowen, als ik mijn dagelijkse fietsrondje doe, zie ik diverse buurtgenoten blowen. Dus ik dacht, wordt het niet eens tijd dat ik zelf ga blowen?

Het fijne van blowen is, zo lijkt het, dat je er helemaal in op kunt gaan. Je hoort en ziet niks en niemand meer en de blaadjes dwarrelen gezellig om je heen. En als je klaar bent kun je de volgende dag weer opnieuw beginnen want je blowt altijd te vroeg.

Tot op heden heb ik de drang kunnen bedwingen om een blower aan te schaffen, maar hoe lang houd ik dat nog vol? The answer, my friend, is blowin’ in the wind, zou onze Nobelprijswinnaar hebben gezegd.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat blowen een vervanging kan worden voor het vuurwerk dat er dit nieuwjaar niet wordt afgestoken. Dan gaat iedereen na middernacht met een blower door de straten en maken we er nog iets moois van. Je blowt makkelijk de buurman ’s pet van z’n hoofd, zodat er ook nog wat te lachen valt. Bovendien, en dat is denk ik het grootste voordeel, uit onderzoek is gebleken dat die virussen helemaal niet zo van blowen houden. Ze blijven zitten waar ze zitten en hebben geen enkele goede reden meer om te gaan bewegen.

Ik heb het eens op een bierviltje uitgerekend, maar als je al het geld dat begin dit jaar aan vuurwerk is besteed, zo’n 77 miljoen, aan blowers zou uitgeven, dan kun je ongeveer een miljoen blowers aanschaffen. Dat betekent dat bijna iedere man in Nederland van mijn cohort, dus tussen de 50 en 60 jaar (begin nooit te vroeg), een blower kunt geven. Gesubsidieerd door de overheid. Als dat geen feest wordt.

Mocht het nou allemaal niet lukken met dat blowen, bijvoorbeeld omdat de blowers zijn uitverkocht, te duur zijn of omdat je blower uitgeput in de schuur staat, dan is mijn wens voor de start van het nieuwe jaar: Omarm de stilte en ervaar de ruimte.

Uit: 1000 PINGUÏNS
Door: WASCO

Dit is mijn laatste blog dit jaar. Volgend jaar verschijnt er weer één. Omdat het kan. Ook aanmelden kan. Schrijf je in op de E-mail nieuwsbrief. Zie https://janfossen.nl/

Deel dit via: