Totale verwarring

In onze gemeente gaan we ‘omgekeerd’ inzamelen. In een brief geeft de gemeente dat ook aan: omgekeerd inzamelen begint. Ik ben een groot voorstander van afval scheiden. Ik vis ook regelmatig plastic uit onze vuilnisbak en deponeer dat in de daarvoor bestemde zak. Maar nu wordt alles anders en gaan we het omgekeerd doen. Ik lees nergens in de brief wat omgekeerd betekent. Wel zie ik de afkorting PMD staan: plastic, metaal, drankkarton. Metaal? Oh ja blikjes en zo. Drankkarton? Oh, onze melkpakken. Tot zover is het duidelijk en probeer ik de afkorting PMD te onthouden, hoewel ik bij de P ook regelmatig aan papier denk. Klein beetje verwarring.

De volgende vraag is hoe we dat in huis gaan organiseren. We hebben nu een vuilnisbak voor restafval, maar die zal niet meer zo snel vollopen nu ook de blikjes en de melkpakken bij het plastic mogen. Misschien moeten we het PMD afval dan maar in onze vuilnisbak gooien en het restafval elders. Zou de gemeente dat bedoelen met omgekeerd? Verwarring.

Op stations heb ik dat ook regelmatig. Sta ik met een klokhuis in mijn hand en twijfel ik in welke bak ik die moet gooien. Papier en karton, restafval, plastic? Totale verwarring.

Wat ik leuk vind is dat ik met ons restafval de straat op mag om deze in een ondergrondse container te mikkeren. Daar kan ik echt van genieten, zoals ik dat ook doe als ik glas in de container gooi. Altijd even luisteren of hij breekt of het toch overleeft. Ik hoop altijd dat eerste.

Gelukkig heeft de gemeente rekening gehouden met de verwarring die kan ontstaan bij het omgekeerd inzamelen. Er zijn afvalcoaches die ons kunnen begeleiden. Ze zijn regelmatig in onze wijk aanwezig. Ze hebben een felgele jas aan. Ik heb wel een vraag.

Dit is mijn 13e blog. Over een maand verschijnt de 14e. Omdat het kan.

Ook aanmelden kan. Schrijf je in op de E-mail nieuwsbrief. Zie https://janfossen.nl/

 

Deel dit via: