Koopsignalen opvangen

Vorige week ben ik afgereisd naar een zaaltje waar een training ´Acquisitie´ werd gegeven. Een enthousiaste dame heeft ons meegenomen in haar gedachtengoed dat vooral bestond uit veel afkortingen. Wat heb ik geleerd:

  • Het KOE principe: op het juiste moment moet je je Kaken Op Elkaar houden om iets erdoor te krijgen.
  • NIO: Je kunt iemand iets vragen, maar besef altijd: Nee Is Oké.
  • Het opvangen van koopsignalen doe je vooral door goed te luisteren.

Bij alle afkortingen had ze ook sprekende voorbeelden die haar theorieën ondersteunden. Deze werden in geuren en kleuren verteld. Dat kon ze goed. Ook zichzelf aan de groep voorstellen kon ze goed, ze vertelde zoveel dat er geen geheimen meer leken te zijn.

Vooral leuk was de uitwisseling met mijn klasgenoten in kleine groepjes. Ook zij wisten niet zo goed hoe zij de geleerde kennis moesten toepassen. We stuntelden ons door de lesstof heen. Bij de nabespreking bleek dat we heel veel koopsignalen hadden gemist.

Als klap op de vuurpijl kregen we het luciferprincipe aangereikt: vertel in korte tijd waar een (potentiële) klant jou voor kan bellen. Als het lucifertje is opgebrand moet je uitgepraat zijn. We kregen er een pakje lucifers bij die we helaas niet mochten gebruiken. Tja, de brandweer he. Iedereen zat driftig te schrijven en sommigen durfden het aan om hun verhaal voor de groep te vertellen. Chapeau!

Toen ik na afloop naar huis reed zaten mijn zakken vol met geplastificeerde kaartjes waarop alle afkortingen werden uitgelegd. Mèt de naam van het bedrijf erop waar onze trainster voor werkte. Thuis legde ik alles op tafel, mijn vrouw pakte de lucifers, stak er de kaarsjes mee aan en vroeg hoe het was. ‘Goed’ zei ik. ‘Mooi zo’ zei ze en blies de lucifer uit. Zij wel.

Dit is mijn 19e blog. Over een maand verschijnt de 20e. Omdat het kan. Ook aanmelden kan. Schrijf je in op de E-mail nieuwsbrief. Zie https://janfossen.nl/

 

Deel dit via: