Boeken bingen

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het bestaat: boeken bingen. Heel lang achter elkaar veel boeken lezen. Ik ken het fenomeen wel van series kijken, het lijkt mij superromantisch.  

Ik herinner mij een jongen van de middelbare school die boeken bingde. Toen heette dat nog niet zo, maar hij las soms de hele nacht door, gewoon omdat hij niet kon stoppen. Dat vertelde hij dan de volgende dag tegen zijn klasgenoten. Ik keek daar enorm tegenop omdat ik na een uurtje echt wel moe was of al lang was afgeleid. Deze jongen is geschiedenis gaan studeren, ik weet niet of daar een verband tussen zit. Voor zover mij bekend is hij toch nog goed terecht gekomen.

Er zijn ook YouTube kanalen waarop boeken worden besproken. Ik ben daarin gaan grasduinen en kwam een meisje tegen of jonge vrouw moet ik zeggen, die met haar vader in de Great Smoky Mountains bij Tennessee een huisje had gehuurd om daar de hele week boeken te lezen. De video begon met welke boeken ze zouden gaan lezen, vervolgens het lezen zelf waarbij de man met boek op de bank hangt en de vrouw vertelt dat hij lekker op de bank hangt. Na het lezen vertellen ze wat ze ervan gevonden hadden. Ik stuitte zelfs op een video van dezelfde vrouw waarin geen interactie is met de kijker omdat ze leest. Blijkbaar is daar een doelgroep voor want ze heeft meer dan 200k volgers.

Dit is de tijd van boeken. Beetje mijmeren, beetje radio, beetje boeken. Heb zelf net Grand Hotel Europa gelezen en was minder onder de indruk dan ik had gehoopt. Krijg wel enorm veel zin om in korte broek door Venetië te wandelen en even stevig de leiding te nemen in gezinsverband, wat ik anders nooit doe omdat ik altijd aan ’t werk ben. De podcast van het interview met Oek de Jong over zijn nieuwste boek Zwarte schuur nodigt uit tot nog meer lezen.

Kortom, tijd voor een avontuurtje: op naar het Zwarte Woud. Met een tas vol boeken in de trein, die hopelijk vertraging heeft. Daar koffie zetten en lezen maar. Wie schreef ook alweer dat beroemde zinnetje: ‘Buiten de wind binnen de boeken’?

Tussen het bingen door af en toe een wandelingetje maken en op nieuwjaarsdag wakker worden met heel veel nieuwe inzichten en ideeën voor 2020. Wat wil je nog meer?

Uit: 1000 PINGUÏNS
Door: WASCO

Dit is mijn 32e blog. Over een maand verschijnt de 33e. Omdat het kan. Ook aanmelden kan. Schrijf je in op de E-mail nieuwsbrief. Zie https://janfossen.nl/

Deel dit via: