Reken maar uit

Dit is mijn 24e blog. Dat betekent dat ik nu twee jaar blog. Iedere maand één, dus reken maar uit. Aan stoppen denk ik niet. Wel aan vernieuwen. Nee, nee, niet vloggen. Dat is teveel beeld. Wel ga ik consequent een plaatje bij mijn tekst plakken. Ik heb toestemming gevraagd en gekregen van de maker van het prachtig vormgegeven boek 1000 PINGUÏNS. Met de toepasselijke uitspraak op de 1e bladzijde: Pinguïns zijn Cool.

Toen ik onlangs een huisartsenpraktijk bezocht om te kijken of alles daar ook een beetje Cool was, raakte ik in gesprek met de huisarts. Hij had mijn website bekeken en vond de pinguïns fascinerend. Of het keizer- of koningspinguïns waren? Tja.

Hij wilde nog eens naar Antarctica. ‘Eerst naar Antarctica en dan sterven’, zei hij poëtisch. Verder niks over de mooie teksten of de visie op kwaliteit, het ging enkel over de pinguïns. Gelukkig maar. Over protocollen en procedures was al genoeg gezegd. Het beeld bepaalt.

Vandaag is het vanwege de pinguïns toch een beetje feest. Koninginnedag, tenslotte. Ik moet nog steeds wennen aan het woord koningsdag. En aan de datum. Zal wel met leeftijd te maken hebben. Het scheelt drie dagen, maar toch. Heb mij deze koningsdag afzijdig gehouden van alle feesten en partijen en ben keihard gaan fietsen. Over Goeree Overflakkee. Goeree Overflakkee? Ja, Goeree Overflakkee. Daar was het stil, saai en winderig. Heerlijk gefietst, het hele eiland rond. Vele kilometers (reken maar uit) en geen pinguïn gezien.

Onlangs las ik het bericht dat bijna drie procent van Antarctica ’s gletsjers bestaat uit pinguïnplas. Dat wist die huisarts dan weer niet. Het bleek ook niet te kloppen, maar dit terzijde. Ze plassen niet, ze persen een wit, yoghurtachtig goedje uit. Die drie procent zou alleen kunnen als iedere pinguïn per dag ruim 9000 kg ontlasting produceert. Reken maar uit.

Hoe dan ook, ik ben blij met de pinguïns. Het geeft een zonnige kijk op het leven. Waarom pinguïns zo Cool zijn hebben ze in het volgende filmpje mooi weergegeven.

En met 1000 pinguïnplaatjes kan ik nog 83 jaar vooruit. Dan ben ik 139.

Uit: 1000 PINGUÏNS

Door: WASCO

 

Dit is mijn 24e blog. Over een maand verschijnt de 25e. Omdat het kan. Ook aanmelden kan. Schrijf je in op de E-mail nieuwsbrief. Zie https://janfossen.nl/

 

Deel dit via: